Woning verkopen

Woning of bedrijfspand verkopen zonder makelaar

In tegenstelling tot een reguliere makelaar zijn er bij RD Vastgoed geen kosten verbonden aan de verkoop van uw woning of bedrijfspand. Onze bemiddelingskosten worden namelijk in rekening gebracht aan de kant van de koper en zo bespaart u op de kosten van een verkoopmakelaar. Een makelaar rekent een courtage voor de bemiddeling bij de verkoop. Soms is dit een vast bedrag en soms een percentage van de verkoopprijs.

U bepaalt de verkoopprijs

Door uw woning of bedrijfspand niet via de makelaar te verkopen heeft u de mogelijkheid om zelf uw verkoopprijs te bepalen. Wanneer u kiest om uw woning of bedrijfspand via RD Vastgoed te verkopen wordt uw woning of bedrijfspand aangeboden in een uitgebreid netwerk van privé-investeerders. Zij zijn er van op de hoogte dat er niet te onderhandelen valt over de verkoopprijs.

Geen financiering onder voorbehoud

In ruim 90% van de gevallen wordt uw woning of bedrijfspand verkocht zonder financiering onder voorbehoud. Hierdoor voorkomt u de mogelijkheid dat kopers hun financiering (hypotheek) niet rond krijgen en u uw woning of bedrijfspand opnieuw moet aanbieden.

Geen mediakosten

Aan de verkoop van uw woning of bedrijfspand zijn geen mediakosten voor het maken van foto’s of het maken van een verkoopbrochure en advertentie verbonden. Deze kosten kunnen bij de reguliere makelaar al snel oplopen tot €750,-. Foto’s gemaakt met uw mobiele telefoon zijn voldoende om de woning aan te bieden binnen ons netwerk.

Kortere looptijd

Mits de verkoopprijs realistisch is, is het binnen ons netwerk gebruikelijk dat wij binnen vijf werkdagen een potentiële koper hebben gevonden. Uiteraard bepaald u zelf de opleverdatum.

Onze werkwijze

Het verkoopproces van uw woning of bedrijfspand kan een ingewikkeld en langdradig proces zijn. Bij RD Vastgoed is het onze missie dit proces dynamisch en moeiteloos te laten verlopen. Wilt u uw woning of bedrijfspand verkopen? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in!

Aanmelden

Vul geheel vrijblijvend het contactformulier in. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Contact

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op om het aanmeldformulier door te spreken.

Plan van aanpak

Bij wederzijdse goedkeuring wordt er samen met onze expert een plan van aanpak opgesteld.

Aanbod woning

Uw woning wordt aangeboden binnen ons netwerk voor de door u vastgestelde verkoopprijs.

Verkoopproces

Wij vinden een potentiële koper en ondersteunen u bij het afronden van de verkoop.

Heeft u vragen?

Over RD Vastgoed

Betalen voor de verkoop van uw woning of bedrijfspand? Menig mens weet niet beter, maar wij zijn van mening dat dit toch echt anders kan. RD Vastgoed is een vastgoedonderneming gespecialiseerd in het verkopen van zowel woningen als bedrijfspanden binnen de zogeheten “off-market” sector. Dit wil zeggen dat panden niet op websites als Funda en Huislijn worden aangeboden.

Waar bieden wij deze panden dan wel aan? RD Vastgoed beschikt over een uitgebreid netwerk van privé-investeerders, bestaande uit verschillende soorten kopers die interesse hebben in uw woning of bedrijfspand. Deze investeerders zijn dan ook degene aan wie wij het object zullen aanbieden en aan wie wij onze kosten doorberekenen, zodat uw samenwerking met RD Vastgoed geheel kosteloos is.

Wij kennen de markt

Waarom kiezen voor RD Vastgoed?

U bepaalt zelf de verkoopprijs

Mocht u besluiten uw pand te laten verkopen door RD Vastgoed, dan bepaalt u zelf de verkoopprijs. Wij zullen dan ook de woning voor dit bedrag aanbieden binnen ons netwerk. Onze investeerders zijn ervan op de hoogte dat er niet te onderhandelen valt over de prijs, tenzij u aangeeft hier wel voor open te staan. Vindt u het lastig om een verkoopprijs te bepalen? Wij kunnen u hier te allen tijde bij assisteren.

Geen mediakosten

Bij de verkoop van uw woning zijn geen mediakosten verbonden. Deze kosten kunnen bij de reguliere makelaar al snel oplopen tot een bedrag van 750,-. Foto’s gemaakt met uw mobiele telefoon zijn voldoende om de woning aan te bieden binnen ons netwerk.

Geen financiering onder voorbehoud

In ruim 90% van de gevallen wordt uw woning of bedrijfspand verkocht zonder financiering onder voorbehoud. Hierdoor voorkomt u de mogelijkheid dat kopers hun financiering (hypotheek) niet rond krijgen en u uw woning opnieuw moet aanbieden.

Kortere looptijd

Mits de verkoopprijs realistisch is, is het binnen ons netwerk gebruikelijk dat wij binnen vijf werkdagen een potentiële koper hebben gevonden. Uiteraard bepaalt u zelf de opleverdatum. 

End-to-end service

Wij begeleiden u bij het gehele verkoopproces. Denk hierbij aan het opstellen van bijvoorbeeld een koopovereenkomst of het zoeken van een nieuwe woning.

Meld vrijblijvend uw woning aan

Het verkoopproces van uw woning kan een ingewikkeld en langdradig proces zijn. Bij RD Vastgoed is het onze missie dit proces dynamisch en moeiteloos te laten verlopen. Wilt u uw woning verkopen? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in!

Veelgestelde vragen

Het is juridisch toegestaan om zelf de koopovereenkomst op te stellen. Weet u niet hoe u een koopovereenkomst moet opstellen? Dan kan RD Vastgoed u daar bij helpen.

Het slagen van de verkoop van uw woning hangt samen met de markt en de gevraagde verkoopprijs. Wij zullen (wanneer nodig) samen met u de markt analyseren en op deze manier een realistische verkoopprijs vinden. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat het object niet voor de gewenste prijs verkocht wordt. Wij zullen met u communiceren waarom in ons netwerk het object niet verkocht wordt. Wij kunnen dan samen altijd kijken naar een gepaste oplossing. U kunt natuurlijk altijd ervoor kiezen op een andere manier uw woning te verkopen aangezien onze service volledig vrijblijvend is.

In ons netwerk is het niet ongebruikelijk dat de woning verkocht wordt zonder bezichtiging. Dit omdat onze partners gewend zijn om snel te handelen. Mochten er toch bezichtigingen gepland moeten worden zullen wij dit regelen. Het is dan aan u de voorkeur aan te geven of u graag heeft of één van onze werknemers erbij is.

De eigendomsoverdracht vindt plaats bij de notaris. De koper en verkoper gaan samen naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en het overdragen van de sleutels. RD Vastgoed kan hier een ondersteunende rol in spelen.

Vanwege ons uitgebreide netwerk van privé-investeerders zijn wij in alle steden in Nederland actief.

Er zijn een aantal officiële documenten vereist bij de verkoop van uw woning. Bij geen uitzonderlijke gevallen zonder scheiding of overlijden zijn deze documenten vereist:

  • Kopie legitimatiebewijs van alle eigenaren van de woning.
  • Akte van levering.
  • WOZ Beschikking en andere gemeentelijke aanslagen.
  • Energieprestatiecertificaat.
  • Documenten van de Vereniging van Eigenaren.
  • Ingevulde VvE vragenlijst.
  • Documenten van de VvE (wanneer u appartement daar toebehoort)
  • Ingevulde lijst van roerende zaken.
  • Splitsingsakte 

U beschikt ten alle tijden over de volmacht dit te bepalen. In de meeste gevallen gaat dit in overleg met de koper. Naar onze ervaring is dit in geen geval een struikelblok. Onze partners zijn flexibel en er wordt altijd een oplossing gevonden mocht dit nodig zijn.